Huis Orlando is bezig met de ontwikkeling van een eigen programmering op het gebied van kunst en wetenschap. Op vaste momenten in de maand willen we een plek zijn waar ideeën, kennis en kunst kunnen worden uitgewisseld tussen jong en oud; amateur en professioneel, randstad en provincie. Liefst in combinatie met gezonde maaltijden, een goed glas wijn, een fijn sapje of een lekker biertje. Interesse om mee te denken of bij te dragen? Laat een berichtje achter→

Binnen de 13 november afgekondigde coronamaatregelen, kunnen voorstellingen en concerten met een vaste zitplaats gewoon doorgaan. Hetzelfde geldt voor de maaltijd. Voor een bezoek heb je een officieel corona-toegangsbewijs (negatieve testuitslag,vaccinatiebewijs of corona-herstelbewijs) én ID nodig. Mag ook op papier (zie coronacheck.nl). Huis Orlando houdt zich aan de RIVM-maatregelen m.b.t. corona. We ventileren met schone buitenlucht. Door je entree ga je akkoord met de voorwaarden, de maatregelen bij gezondheidsklachten en geef je ons toestemming om je contactgegevens beschikbaar te stellen voor een eventueel bron- en contactonderzoek door de GGD. Heb je toch klachten die passen bij het coronavirus? Dan vragen we je om niet te komen.

PROGRAMMA GEWEEST

Schrijversvakschool

Mocht jij hier iets willen programmeren, dan kan dat ook. Zo hield de schrijversvakschool hier een herdenkingsavond voor Remco Ekkers.

Je voorstelling of optreden kan besloten zijn, maar kan in principe ook worden opgenomen in de programmering.

OPENING HUIS ORLANDO 18 september

Huis Orlando is af. Tenminste, het pand, verder ligt alles juist open. Huis Orlando is podium, repetitieruimte, broedplaats en speelplek; een nieuw cultuurpodium in een oude boerderij onder de rook van Groningen. Alle ruimtes zijn te huur en in de toekomst programmeren we jazz, kamermuziek, literaire optredens, lezingen en voorstellingen. Tijd voor een feestelijke opening, met goede muziek en lekker eten.

Hiske Oosterwijk & Friends

Hiske Oosterwijk & Friends (Hans Lass – contrabas; Jelle Douma – drums; Felix Degenaar – piano; Hiske Oosterwijk – zang) spelen tijdens opening op 18 september.

Ronald Hünneman, De goudeerlijke leugenaar 13 november

Is liegen een ultieme vorm van sociale behendigheid? En, is de nobele kunst om te liegen onontbeerlijk om je behendig te bewegen in sociale situaties? Wat is de dubbelrol van leugens en liegen in ethiek?
Mensen zeggen heel gemakkelijk dat je niet moet of niet mag liegen. Maar is dat wel zo’n goed advies? Is het niet beter om af en toe keihard te liegen? Zijn mensen die zeggen altijd de waarheid te vertellen wel te vertrouwen? De boodschap van deze humorvolle, interactieve voorstelling is dat liegen en leugens onontbeerlijk zijn voor een rechtvaardige, ethische maatschappij.
Zie ook: https://www.ronaldhunneman.com/de-goudeerlijke-leugenaar

Tickets 12,50; inclusief maaltijd 22,50.
Aanvang voorstelling 20.00.
Aanvang maaltijd 18.00.
Stuur een mailtje naar: info@huisorlando.nl als je wilt reserveren; maaltijden helaas niet meer mogelijk.

PROGRAMMA TOEKOMSTIG

ORLANDO LIVE SESSIONS

Felix Degenaar  is begonnen met het programmeren van een aantal jazzconcerten die zeer de moeite van het bezoeken waard zijn. Op elke tweede zondag van de maand (met een enkele uitzondering) om 16.00 treedt een groep jazzmuzikanten op in Huis Orlando. Aansluitend kunt u samen met de muzikanten genieten van een fijne maaltijd en na de maaltijd, ja wie weet wat er dan nog gaat gebeuren.

12 December J. T. Trio Project
Drums – Jake Klamburg
Bass – Kevin Yosua
Piano – J. T. Hwang
Although only a couple of months have passed since their first meet-and-greet, the international piano trio who has met each other in the Prins Claus Conservatorium has already begun to explore a wide-ranging spectrum of music based on individual authenticity and constant interaction. The trio will invite the audience to be the co-travelers alongside their journey!
Literaire avond
We kunnen ons ook voorstellen dat er op een vast moment in de maand een literaire avond is. Een bekend auteur praat over een van te voren bekend gemaakt thema… De avondprogrammering begint steevast om 19.30 maar vanaf zes uur zijn we al open voor een drankje en kun je mee-eten.
De eerste lezing
Een plan is om zogenaamde ‘eerste lezingen’ te gaan organiseren. Met een relatief klein gezelschap lees je een vergeten, oud, nog ongespeeld of juist gloednieuw toneelstuk. De bezoekers lezen, of ingehuurde acteurs; misschien is de schrijver erbij uitgenodigd (als die nog leeft). Het gesprek erover. En uiteraard de maaltijd erbij…