“Een ieder zou iets moeten hebben waar hij naar kan kijken in een moment van vertwijfeling, om zichzelf gerust te stellen. Er moet toch op z’n minst één vorm van bestendigheid zijn in dit immer verschuivende universum.”
Zes acteurs vertellen een verhaal vol diepgang over het huwelijk van twee echtparen. Het is een verhaal vol warmte en dankbaarheid, maar gaandeweg het stuk verrassen de vertellers elkaar steeds meer met nieuwe perspectieven en gebeurtenissen.
‘Illusies’ is een hedendaags stuk over de grens tussen fictie en werkelijkheid, over het zoeken naar bestendigheid, en over pogingen om grip te krijgen op de liefde. Het onderzoekt hoe we verhalen vertellen en hiermee de werkelijkheid naar onze hand zetten. Een spannend samenspel van vertel- en fysiek theater.

 

De schrijver van het stuk, Ivan Vyrypaev, staat bekend om zijn compromisloze standpunt waarin hij samenwerking met de  Russische staat weigerde na de Russische invasie van Oekraïne. Zijn besluit om alle opbrengsten van de enscenering van zijn theaterwerk in Rusland aan Oekraïne te schenken leidde tot een alomvattend verbod en een strafzaak. Hij werd bij verstek veroordeeld tot 8 jaar gevangenisstraf. Vyrypaev is in Nederland nog relatief onbekend maar in de rest van de wereld een veel gespeeld en gelauwerd schrijver.

Fotografie Anna Sophie Lautenbach

 

‘Illusies’ komt terug. We spelen deze voorstelling op 29, 30, 31 augustus en 1 september om 20.30, wederom in de WEnutbutter Oosterhamrikkade 2z. Koop uw kaartje hieronder!

We zijn nog bezig met de opmaak van ons online betaalsysteem. U krijgt geen ticket thuisgestuurd, maar een mail met een reserveringsnummer (ook in uw bankafschrift).  Dat nummer en uw naam komen heel ouderwets op de lijst te staan die bij de entree ligt…

De prijs in inclusief een na-afloopdrankje (er is geen pauze, de voorstelling duurt een kleine 1,5 uur). Na afloop van de voorstelling toosten we graag met jullie op de eerste voorstelling door Huis Orlando!

We willen graag iedereen de mogelijkheid geven om naar onze voorstelling te komen kijken en bieden daarom niet alleen studenten korting, maar iedereen die krap bij kas is. We vertrouwen op uw goede bedoelingen:)

Studenten en Krapbijkassers 12,50.

 

Voorstelling 29 augustus 20.30
€ 19,00
Totaal: € -
Voorstelling 30 augustus 20.30
€ 19,00
Totaal: € -
Voorstelling 31 augustus 20.30
€ 19,00
Totaal: € -
Voorstelling 1 september 20.30
€ 19,00
Totaal: € -
Studenten/Krapbijkassers Voorstelling 29 augustus 20.30
€ 12,50
Totaal: € -
Studenten/Krapbijkassers Voorstelling 30 augustus 20.30
€ 12,50
Totaal: € -
Studenten/Krapbijkassers Voorstelling 31 augustus 20.30
€ 12,50
Totaal: € -
Studenten/Krapbijkassers Voorstelling 1 september 20.30
€ 12,50
Totaal: € -