Thomas Hilbrandie

 GRATIS!!

9 april 20.00

€ 10,00
     
Totaal: € -

Thomas Hilbrandie in samenspel met Felix Degenaar – piano, Jelle Douma – drums en Hans Lass – contrabas

Thomas Hilbrandie (geb. 25 augustus 1978) begon al op jonge leeftijd met gitaar en piano. Kreeg het, zogezegd, met de paplepel ingegoten dankzij een muzikaal nest.
 Tijdens z’n middelbareschool stond hij al professioneel op de planken en raakte steeds meer geïnteresseerd in jazzmuziek.
In 2000 studeerde hij af aan het Conservatorium van Groningen en twee jaar later behaalde hij z’n 2de fase aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 
Daarnaast heeft hij gestudeerd aan het Leeds College Of Music en The Collective in New York. 


Hij bereikte in 2004 de finale van de Dutch Jazz Competition op het North Sea Jazz Festival met de band “Rakia”, een mix van Bulgaarse volksmuziek, funk en jazz. In 2005 nam hij (als een van de beste acht wereldwijd) deel aan de Gibson Montreux Jazz Guitar Competition.


Momenteel is hij actief in de Nederlandse jazz- en latinscene en werkte onder andere aan een productie van het NNT en stond op de planken met muzikanten als John Engels, Don Braden, Jan Kuiper, Francien van Tuinen, Benny Bailey en maakt deel uit van het Pop/Latin/Jazz collectief Bongomatik and leidt zijn eigen ensembles op zoek naar fusies tussen Jazz-, Klassiek- en Wereldmuziek. Daarnaast heeft hij opgetreden in o.a. Mexico, de VS, Italië, Schotland en Duitsland.

.

9 april: Thomas Hilbrandie (gratis!)

door | mrt 16, 2022 | programmering geweest | 0 Reacties