Huis Orlando werkt met getrainde spelers. Spelen is bij ons dan ook primair een fysieke training. Niet alleen bewustzijn van je eigen lichaam in de ruimte, maar ook sensitiviteit ontwikkelen voor de aanwezigheid van de ander in de ruimte. En voor de ruimte zelf. Centraal staat de ontwikkeling van de fysieke intuïtie. Niet het hoofd, maar het lichaam is leidend. 
De huismakers Nina en Joke vertrekken in hun theaterwerk graag vanuit het fysieke. Hun aanpak is gevoed door viewpoints en meisner. Beiden gaan uit van het ‘zijn in het hier en nu’ en het contact met de ander. Vooral viewpoints geeft aanknopingspunten om deze vaardigheden te trainen en vormt als het ware een model om performances te analyseren. 
Spannend wordt het als het hoofd er weer bij komt: met gekende tekst of met de komst van een publiek. Opeens moet er nagedacht worden over tekst of vormgeving en dan gebeurt er iets raars met het lichaam… Hoe daarmee om te gaan.

 

huis orlando
huis orlando

Workshop ‘Training Fysiek Spel’.
Voor onze workshop ‘Training Fysiek Spel’ hoef je geen atletisch of acrobatisch lichaam te hebben. Het gaat om het fysieke bewustzijn, meer dan om de fysieke mogelijkheden. De beperkingen van het lichaam zijn net zo interessant. Hoe reageer je vanuit je fysieke impuls op spelaanbod van de ander. Hoe zorg je dat je in het hier en nu blijft, ook als je merkt dat er ogen op je gericht zijn. In deze workshop verbreed je je fysieke palet. Er is geen presentatie, wel na afloop een borrel. Ook verzorgen wij zaterdag en zondag de lunch. De workshop vindt plaats in ons thuishonk de WeNutButter op 29 en 30 juni van 11.00 tot 17.00. Kosten: 160,-. Minimumleeftijd 18 jaar. Docenten zijn Nina van der Woude en Joke Holwerda. Er is plaats voor 14 deelnemers, dus meld je snel aan. Hopelijk zien we je! 

 

€ 160,00
Totaal: € -

 

Huis Orlando traint Fysiek Spel

datum nog onbekend, ergens in het najaar

 

WEnutbutter
Oosterhamrikkade 2z

Kosten 160,00 (studenten 100,-).